STICHTING INTERNATIONALE "jij" EN "ik" KOMMUNIKATIETRAININGEN

 

DOELSTELLING

Deze stichting zet zich in voor de geestelijk -en lichamelijke gezondheid van het individu en voor het algemeen belang d.m.v. een spel, lezing, training, kampioenschap, festival, en posters. 

       HET ZAL WEL PSYCHISCH WEZEN              

'Het zal wel psychisch wezen' is een veel gehoorde kreet. Toch zit er vaak een kern van waarheid in. Emoties als blijdschap, angst, boosheid en verdriet kunnen diep inwerken op het menselijk lichaam. Van onopgeloste conflicten thuis of op het werk kan men hevig uit balans raken, soms letterlijk ziek worden en in de WAO geraken.

HELEN

Maar hoe kan een mens zichzelf dan weer in evenwicht brengen, genezen, helen? 

 LICHAAMSTAAL

Gelijk een batterij heeft ieder mens een min-pool en een plus-pool nodig om te kunnen functioneren. Een batterij met alleen een negatieve pool is slechte HALF en functioneert niet. Een batterij met een negatieve én een positieve pool is HEEL en functioneert. Aan de hand van de psychosomatische poster 'Gezond evenwicht' kan iedere lezer zich bewust worden in welk specifiek groeiproces men verkeert en waar men op dit moment 'gebrek' aan lijdt; aan een min-kwaliteit of aan plus-kwaliteit, aan een rode tekst of aan en groene tekst op deze poster. De lichaamstaal van 60 organen onthult namelijk een boodschap, een leerpunt, een tip, zoals een knipperend autolampje op het dashboard ook een boodschap onthult. Als een positieve- en negatieve eigenschap in een mens tíjdelijk uit balans is, voelt men zich chagrijnig, niet lekker, verzwakt. Als een positieve- of negatieve eigenschap in een mens chrónisch uit balans is, gaat er een lampje knipperen in het desbetreffend resonerend lichaamsdeel (zwakke plek), vaak d.m.v. een pijnsignaal. Hartritmestoornis bijvoorbeeld vertelt de mens, dat iets 'hard doen' en 'rustig doen' uit balans zijn. Vrouwelijke geslachtsziekte vertelt dat 'laten gebruiken' en 'zelfbeschikken' uit evenwicht zijn. Darmklacht vertelt dat 'ervaringen oppotten' en 'ervaringen delen' uit balans zijn. Suikerziekte vertelt, dat 'overdrijven' en 'matigen' uit evenwicht zijn. Raadpleeg bij ziekte ook uw arts.